В Україні пройшли успішні випробування крилатої ракети “Нептун”

Петро Порошенко зазначив, що дана ракета буде поставлена на озброєння Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

В Одеській області на Державному випробувальному полігоні ЗСУ у п’ятницю, 5 квітня, пройшли успішні випробування крилатої ракети наземного базування для ураження морських та берегових цілей  “Нептун”. Про це повідомив президент Петро Порошенко у Facebook.

“Щодня посилюємо обороноздадність країни. Вітаю всіх з вдалими випробуваннями крилатої ракети “Нептун”, яка буде поставлена на озброєння Військово-Морських Сил Збройних Сил України”, – написав президент.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpetroporoshenko%2Fvideos%2F2092629047501456%2F&show_text=0&width=560

Зазначається, що “Нептун” – це протикорабельна ракета, ракета берегової оборони, яка може використовуватися також і Сухопутними силами ЗСУ..

Раніше Порошенко зазначав, що в Україні розробка комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських цілей ( “Нептун”) буде завершена в 2019 році, після чого розпочнуть державні випробування.

Як повідомлялося, на військовому полігоні в Одеській області у четвер, 4 квітня, відбулосявипробування нового модернізованого комплексу «Вільха-М», ракети якого здатні вражати ціль на майже вдвічі більшій відстані, ніж ті, що перебувають на озброєнні ЗСУ.